Bara Bajare FF bjuder in till Fotbollskväll i Bajens tecken!

Allsvenskan har uppehåll för U21-EM, men det betyder inte att det inte finns någon fotboll i Stockholmsområdet med Bajenanknytning.

Fredag den 12:e juni 2009 med start klockan 20:15 är det återigen dags för en riktig supportermanifestation!
På Kanalplan möts Bara Bajare FF och BK Borsten i division 7. Hjälp till att sätta nytt publikrekord i division 7!

Bara Bajare FF är ett fotbollslag av Hammarbyare för Hammarbyare - både gamla och unga. Föreningen har idag 4 lag - Ett serielag, ett herrkorplag (11-manna), ett mixedlag samt ett damlag. Klubben grundades på årsdagen av SM-Guldet - den 21:a oktober 2002 - på Bondegatan på Södermalm.

Tillsammans med Bara Bajare, Bajen Fans och de andra stora Hammarbygrupperingarna bjuder Bara Bajare FF in till en Bajenkväll!
På samma sätt som i Hockeyn på Kärrtorps IP (och Hovet) är samtliga Hammarbysupportrar inbjudna för att manifestera hur supporterskapet bör och ska se ut!

Vi hoppas att inramningen kommer bli likadan som på Kärrtorps IP. Vi siktar initialt på 500 besökare eller mer . Matchen går på en fredag, och matchstarten är inte förrän 20:15. Det ger alla gott om tid att ladda på sitt sätt innan matchen. Kom gärna i tid innan matchen - en timme innan så hinner du köpa lite gott käk och ta en god dricka.

Under kvällen bjuds på:

  • Inramning i absoluta världsklass
  • Musik
  • Kött och Korvgrillning
  • Trevlig fotboll


Inträdet är valfritt. Men alla pengar går till att stödja Bara Bajare FFs verksamhet så att vi kan hjälpa fler människor - både gamla, unga, tjejer och killar - att utöva fotboll i Bajens namn.

Tullen Bar & Kök vid Skanstull (precis innan bron mot Gullmarsplan) sponsrar BBFF - om ni förvärmer där kommer även detta BBFF till godo.
Sprid detta till dina Bajenpolare och gör den 12:e juni 2009 till ett magiskt datum! Ett utmärkt sätt att starta en utekväll - i Bajens anda!

Forza Bajen!
Se artikeln på BBFFs hemsida: http://barabajareff.se/klubben/bajenkvaellen


Hjälp till med tifot på torsdag

Hej alla bajare! På torsdag behöver vi i tifogruppen all hjälp vi kan få med att anordna tifot till matchen. Det kommer finnas mycket att göra, så för att hinna göra allt i tid så behöver vi just DIG där.

Ni kan komma och gå som ni vill mellan tiderna 10-15. Vi kommer såklart hålla till på den södra läktaren på råsunda, och det är bara för er att kliva in när som helst. Och ta gärna med nån kompis(ar) som också känner sig manade att hjälpa till. Ingen åldersgräns!


Välkomna och tack på förhand!


//E


Rapport: BP borta

En kortare rapport om BP borta Onsdagen bjöd på vackert väder och match mot Brommapojkarna på Grimsta IP. Den (utan pisspaus) långa resan mot Johannelund fick SL stå för, säkert till många passagerares missnöje. Men tåget hoppade fram och stämningen och förväntningarna var höga.
Vid matchstart hölls ett par budskapsbanderoller upp, "Free Charlie" och "Enade mot allt & alla, nu kör vi över dom", eftersom det verkar vara väldigt tacksamt att skriva om Hammarby i dessa dagar. Är det inte mordförsök och hot på planen så är det stålbad i ekonomin och felaktigt långa avstängningar. I början av andra halvlek hölls en banderoll med texten "Disciplinnämnden - Nämnden utan disciplin" upp, tillsammans med en ny FREE CHARLIE-banderoll.

En kortsida och en långsida Bajare gjorde sitt bästa för att pusha laget till tre poäng, vilket gick bra till slut. Växelramsorna med långsidan fick en del tryck, det var bra röj på kortsidan och flaggor hela matchen. Återigen bra visuellt av oss, megasize-flaggor och mindre viftflaggor pumpades i mer eller mindre 90 minuter!
Återigen har Grimsta IP visat sig inte tåla publiktryck av högre rang, tidigare i år gav staketet vika när AIK var på besök, nu var det dags igen. Hur svårt ska det vara att bygga ett hållbart staket? Tag kontakt med Åtvidaberg, där var det ett staket i klass med Kumlabunkern. Det börjar bli tröttsamt att rasa in på plan när mål görs. När till och med Kalmar(!) rasar igenom staketet borde man ta sig en funderare...
Och hur tänker man när man har en toalett på en hel kortsida? Det måste bli ett mer profesionellt tänk även hos mindre klubbar. Spelar man i allsvenskan kan man inte ha arrangemang värdiga en divison 2-klubb.

Nu tar vi nya tag på lördag och kör över Halmstad av bara farten!

//3DGrek-hopp


Skräparena

Gå på matchen mot BP!

Nu på onsdag den 20:e maj så möter vi som bekant BP på Grimsta, och BP har, precis som de gjorde med AIK-alliansen, slutit en deal med Bajengruppen som innebär att om vi fyller våra sektioner, så får Bajengruppen 10 per sektionsbiljett!

Efter närmare uträkningar kan vi konstatera att detta kan resultera i att Bajengruppen får minst 25 000 kronor om vi fyller våra sektioner. Dessa pengar kan sedan fördelas i allt från tifoverksamheten, till Hammarbys ungdomssektioner, eller liknande.

Så nu uppmanar vi alla bajare där ute att köpa biljetter till den här matchen! Var där och stötta Bajen!

Bajens ultrasgrupper kommer att hålla till på sektion L.

Forza!

//E


Rapport från Örebro borta

Klockan 15:00 samlades ett femtontal HU vid Vasagatan för att åka på bortamatch, närmare bestämt till Örebro. Bussen rullade in och efter den sedvanliga kvarten av väntan på eftersläntrare som "bara ska till bolaget" rullade bussen de dryga tre timmarna mot gnällbältets huvudstad. Inne i den faktiskt ganska komfortabla bussen var stämningen god, Kíren dracks i god takt tillsammans med diverse andra rusdrycker, och på tv-skärmarna rullade musikvideor från mellanstadiedisconas storhetstid - 90-talet.

I höjd med att skyltarna som förklarade att vi är i Örebro började synas blev vi även stoppade av bylingen som ville berätta att vi var välkomna till Örebro, men att folk som dricker öl på allmän plats kommer bestraffas med penningböter. Huruvida det faktiskt genomfördes vågar jag inte svara på, tråkigt att länsfiskalen inte har annat att tänka på kan dock tyckas.


Bara Bajare och Hammarby Ultras vid pisspaus.


 I Örebro intogs krogen Pitchers för de allra flesta. Några tyckte dock att ölpriset på strax över 50-lappen var för dyrt och gick vidare för att tjäna typ sex kronor per öl. Finanskrisen slår mot alla, alltså.


Bajen, med dess ultras i fronten, marscherar mot arenan.


Väl inne på arenan var det sång och röj i nittio minuter deklarerat, något som hölls exemplariskt. Rent visuellt var vi på läktarna fantastiskt bra, ljudmässigt är väl kanske jag fel person att svara på, då det alltid låter mycket när man står mitt i kärnan.

En tråkig grej inträffade när läktaren vid Bajenklacken plötsligt rasade ner. Några personer ramlade ner, en supporter blev förd till sjukhus, men var med på bussen hem senare på kvällen. Tråkigt att en så pass nybyggd arena inte ska hålla, oavsett om det var en tillfällig klackläktare eller ej. Gör om - gör rätt.


Rasad läktare


Bajen förlorade som bekant med 2-0, men klacken höll igång med flaggviftningar och sång hela matchen.

//3D

Storsamling på lördag

Det har varit en diskussion i Bajenland om att det är upp till bevis nu för oss supportrar. Går klubben och laget dåligt då är det vi som får kliva fram och visa världsklass. Inför matchen nu på söndag mot MFF uppmanar BajenGruppen alla att peppa laget på plats på träningen på Söderstadion på lördag kl. 10:30. Och sedan stå upp för Hammarby under matchen och sjunga fram oss själva, spelarna och hela klubben.

Frustrationen är stor i våra led och alla har rätt till sitt sätt att uttrycka sin glädje och sin smärta. Med tystnad, med burop eller med sång. Men från vår sida hoppas vi att alla sluter upp bakom sången och väntar med andra protester nu när det är utlovat en handlingsplan från ledningens sida inom kort. När den presenterats, ja då har man något konkret att ta ställning till.

På Söderstadion vill vi visa spelare och tränare att vi stöttar dem i dessa svåra tider så att de ska förstå att de spelar för en unik klubb med unika fans och att de då ska finna kraft att lyfta sig själva till nya nivåer på plan.

Därför är det viktigt att vi visar oss själva, och alla andra som nu följer oss noga, att vi har en inre styrka och orkar stå upp för Bajen. Myten om Hammarbys supportrar säger att vi är de som mer än några andra stöttar vår klubb och vårt lag genom vår sång och vårt stöd på läktarna.

Men vi kan inte leva på myten, det är i svåra tider och motgång som det är upp till bevis: antingen går vi många på matcherna och stöttar trots det taskiga läget eller så skiter vi i det. Antingen väljer vi att vara unika eller så är vi som alla andra. Antingen bygger vi på myten eller så dör den. Snacka räcker inte...

//Frank Ågren

BajenGruppen

Örebro borta

Måndagen 11/5 är det dags att återigen visa vilka vi är och resa för att stötta Hammarby!
Örebro SportKlubb står för motståndet, en match Bajen måste vinna för att bryta den negativa trend vi nu befinner oss i. Med 5 poäng på 7 matcher, endast en vinst och tre raka förluster på Söderstadion är det dags för oss att sluta upp.
Nu skulle det vara lätt att sätta sig på Gröne Jägarn på måndag, muttra något om att Bajen är så jävla värdelösa (för det var dom i onsdags), och strunta i att stötta på plats.
Men så ska det inte vara - vi ska vara där. Spelarna kommer garanterat inte prestera bättre om bortasektionen gapar tom, det gör inte någon glad. Häng med till Örebro, visa bönderna att vi stöttar i med OCH motgång, röj i nittio minuter och hjälp Bajen ta poäng. Djurgårn ligger nu snäppet före oss i tabellen, något som vi måste hjälpa till att ändra på på måndag.

Väl på plats i Örebro kommer ingen bijettförsäljning ske vid arenan, utan sker lättast genom följande länk: https://event.webbiljett.se/oskfotboll/step/chooseEvent_Sorting.aspx


När klockan börjar närma sig 19:10 samlas vi vid Stortorget för en gemensam marsch mot Behrn Arena.

Väl inne på arenan är det röj och stöd i nittio minuter plus tillägg som gäller. Mittensektionen kommer även vara den sektion där aktiva supportrar placerar sig. Känner du att en flagga stjälper mer än den hjälper - ställ dig lite mer åt kanten. I mittensektionen kommer det vara full fart framåt från sekund ett och ändå fram till den feta tanten sjunger.

Bussar kan ni boka via Bajen Fans eller Bara Bajare. Passar inte det rekommenderas SJ eller Swebusexpress.
Häng på och se första bortavinsten!

KROSSA ÖREBRO!

//3D

En kortare rapport från Åtvidaberg borta.

På lördagsförmiddagen samlades ett 30-tal ultras från Hammarby Ultras, Ultra Boys och Söder Bröder vid Söderstadions norra läktare för att i bilar och minibussar ta sig de dryga 22 milen till Åtvidaberg och Bajens Svenska Cupen-premiär.

Eftersom vissa inte kan komma i tid och måste duscha när man redan är försenad rullade vi något försenade nedåt i landet. Resan ner gick hyfsat snabbt utan några större krusiduller. P.g.a. förseningen kom vi fram ganska prick klockan 16:00 och hann inte njuta av vad Åtvidabergs pulserande uteliv hade att erbjuda. Matchen i sig var en besvikelse, vilket tyvärr smittade av sig på stämningen på läktaren. Strålande sol gjorde väl också oss på läktaren väldigt uttorkade, vilket också drog ner stämningen lite. Visuellt var det dock väldigt bra med mycket flaggor matchen igenom från HU, UB och SB.

Matchen i sig orkar vi knappt ens nämna, men kan väl konstatera att Bajen spelade riktigt dåligt, räddades av Charlie Davies och att Åtvidaberg inte skulle behövt skämmas om man skickat ut Bajen.

Efter matchen rörde sig samtliga hem i något av rekordfart då ölen på Söder kändes väldigt lockande.


    

//3D

RSS 2.0