Protestera mot TV:s styrning av svensk fotboll!

Söndagen den tionde april klockan 16:00 skulle Hammarby ha inlett säsongen borta mot Assyriska. Detta kommer inte att ske.
Anledningen är att TV4 ännu en gång fått sätta slaktarkniven i spelschemat.

Detta är långt ifrån första gången en tv-kanal dikterar villkor för klubbar och supportrar, trots mer eller mindre högljudda protester från båda håll. I korta drag ser nämligen Hammarby Fotboll att hemmamatcher spelas måndag - torsdag då man drar mer publik och fler sponsorer. Vi supportrar vill å vår sida av naturliga skäl ha bortamatcher på helgdagar.
Gemensamt för klubb och suppotrar är att vi alla vill ha ett spikat schema när säsongen börjar, för observera att hela säsongsschemat för 2011 inte är fastställt ännu - TV4 vill ju suga ut svensk fotboll än mer på arenabesökarnas bekostnad.

Eftersom det knappast är sista gången matchdagar flyttas till publikfientliga avsparkstider är det dags för oss supportrar att reagera. Vi har tidigare framgångsrikt demonstrerat mot tidningarnas behandling av fotbollssupportrar - nu är det dags att belysa ett problem som mer direkt påverkar våra liv.

Därför uppmanar samtliga Hammarby-grupperingar till samling utanför TV4-huset på Gärdet söndag 10 april klockan 16:00. Slut upp och visa att vi har fått nog, att fotboll är för publiken och inte för tv-bolagens kassor!

RSS 2.0