Pressmeddelande freån Bajengruppen

Bojkotten står fast.
 
Bojkotten står fast så länge regelverket står fast, på följande sätt:
 
I år bojkottar vi de lag som inte verkar för en förändring av den paragraf som bojkotten riktar in sig på och som inte kommer överens med Hammarby om kostnaderna för ordningshållningen.

 
Däremot bojkottar vi inte de lag som verkar för en förändring av samma paragraf och som kommer överens med Hammarby om nämnda kostnader.
 
Detta beslut har tagits av en helt enig BajenGruppen och alla dess supportergrupperingar. Vi kommer att informera alla klubbar om detta beslut och vi kommer hålla Hammarbys supportrar informerade om situationen och vad som gäller inför alla bortamatcher.
 
Som ordförande i SFSU har jag haft väldigt positiva samtal med supportergruppen i SEF som handlat om hur supportrarna och klubbarna ska kunna hitta en positiv samverkan inom svensk fotboll. Ett led i detta handlar om bojkotten och under vilka omständigheter den skulle kunna hävas på ett sätt som supportrarna känner fungerar. Den olyckliga formuleringen av Bosse Johansson i Aftonbladet gäller alltså inte.
 
Just nu pågår en olycklig maktkamp inom SEF. Supporterunionen SFSU upprepar här att vi stödjer valberedningens förslag till ny ordförande, Bosse Johansson. Vi tror på en hållbar och positiv samverkan mellan supportrarna och klubbarna med Bosse Johansson som ny ordförande.
 
Bosse Lundquist uttalande om att han vill ha en dialog med supportrarna saknar helt trovärdighet. Han har varken förr eller nu sökt en sådan dialog och andra uttalanden från honom i andra sammanhang tyder på motsatsen. 
 
För ytterligare information, vänligen kontakta:

Frank Ågren
BajenGruppen
info@bajengruppen.se

Angående bojkott för 2009

Bojkotten är INTE avblåst så som vissa medier idag rapporterar. Den dagen bojkotten blir avblåst kommer det meddelas på diverse Hammarbyrelaterade hemsidor, inte genom aftonbladet. Dock har SFSU i dagsläget börjat bygga upp en bra dialog med SEF inför 2009, något vi ser mycket positivt på.
Mer info angående bojkotte kommer upp senare under dagen.

Bajenkvällen

Finns bara ett ord för att sammanfatta kvällen: Magiskt! inför hela 4220 personer vann Bajen med 7-1 mot flemingsberg. En längre matchrapport med matchfakta finns att läsa på Bajen hockeys hemsida. 
Här nedanför kommer det lte bilder, klicka för större version.

                             

En sista uppdatering innan festen

Idag, en dag innan nedsläpp är det över 1900 biljetter sålda! Det är redan nu säkert att publikrekordet kommer att slås och festen kommer garanterat att bli ett minne för livet.  Hammarby Ultras kommer att ha souvenirförsäljning där bland annat våra nya klistermärken kommer gå att köpa. Klicka på bilden nedan För att spana in dom!


Bajenonsdag

Nu på onsdag 18/2 spelar både Hammarby Bandy och Hammarby Handboll match. Bandyn möter hatlaget VSK med start 19:00 på Zinkensdamm. Handbollen tar imot Ystad i Eriksdalshallen klockan 18:30.
Supporterbutiken på Hornsgatan kommer även att ha extraöppet på onsdagen til klockan 19:00. Så se till att slinka in innan någon av matcherna och köp biljett till fredagens hockeyfest. I måndags var det strax över 1000 biljetter sålda och fler ska det bli!

Del 2 i Bajenspelarnas tackbrev

Nu finns del två i tackbrevet från spelarna i Hammarby hockey att läsa på följande länk 
Se till att tacka tillbaks nu på fredag!

Gatuaktiviteter inför fredagen

Ett gäng på 6 HU valde att spendera lördagskvällen med att sätta upp affischer om säsongsavslutningen på Hovet. Indelade i två grupper och utrustade med tapetklister och tejp täcktes områderna  Zinkensdamm-Skanstull samt Slussen-Skanstull av.
Biljettförsäljningen börjar även komma igång lite smått och i lördags var det 800 biljetter sålda. Förhoppningsvis kommer den siffran att minst fördubblas under veckan nu innan nedsläpp, dock krävs det att alla hjälper till. Så se till att dra med dig alla Bajare du känner till festen på Hovet!

Klicka på bilderna för större version.

            
                                                               


Ett tack från spelarna i Hammarby hockey

Spelarna i BFIF har lagt upp ett tackbrev med bilder och text för att visa sin uppskattning från deras sida för den här säsongen. Brevet i sin helhet går att läsa här. Se till att tacka tillbaks på Hovet den 20nde februari!
Hammarby hockey!

Nu är det endast en vecka kvar till årets match. Det är säsongsavslutning för Bajen Fans hockey nästa fredag på Hovet! Arbetet inför  matchen kommer att intifieras nu under veckan och Söderbröder har bjudit in till "gatuaktiviteter" inför matchen. Det var redan i tisdags över 500 biljetter sålda och publikrekordet för division 4 som vi satte i matchen mot örby ska sprängas! Biljetten köper man på Ticknet för fjuttiga 50 kronor. Se till att vara med när historia skrivs och köp en plåt redan idag!Hammarby Ultras nya klistermärken som kommer finnas till försäljning bör komma i början av nästa vecka, en seperat uppdatering kommer i samband med det.

Storsamling på bandyn den 11/2.

Här kommer ett brev från bandysetionen som uppmanar till storsamling i matchen mot bollnäs, detta är något Hammarby Ultras självklart ställer sig bakom. Vi kommer även att ha souvenirer till försäljning på matchen där överskottet går till tifokassan.Vi har satsat och överlevt - nu vill vi ha er alla till Zinken. Alla fansgrupper, sponsorer och alla andra Hammarbyare och bandyvänner. Nu laddar Hammarby bandy för årets storsamling. Vi tänker fylla Zinken den 11/2 då Hammarby möter Bollnäs.

Hammarby Bandy har satsat sig ur krisen och har ett storlag på gång. Detta är givetvis inte gratis så du kan dra ditt strå till stacken genom att gå på bandy den 11/2. Varenda åskådare vi får in är viktig för oss. Matchen mot Bollnäs är också oerhört viktig då vi siktar på fjärdeplatsen i elitserien. Nu ser vi till att det blir den speciella Zinkenstämningen och överröstar hälsingarna, som alltid har många fans i Stockholm.  
Nu chockar vi bandysverige och fyller Zinken den 11/2.
Glöm inte heller matchen mot Gripen den 6/2.

Hammarby BandyRSS 2.0