Häcken BK - Hammarby IF. 2-0


Då BaraBajare-bussen vart inställd till Sveriges baksida styrde vi i HU upp en minibuss ner. 9 tappra medlemmar samlades upp vid Söderstadion klockan 11 för vad som var tänkt som en gemensam nedfärd med Söderbröder. Dock hade flertalet av Söderbröders resenärer försovit sig vilket medförde att vi i HU åkte i förväg. Efter en snabb sväng förbi Bredäng för att hämta upp en biljett som en av medlemmarna hade glömt så kunde resan fortsätta mot göteborg.

Partystämningen infann sig som brukligt väldigt snabbt och i takt med att första Kiren passades runt började gnället om resans första pisspaus då det även togs tillfället i akt att införskaffa sig is till kylväskan.
Redan efter två-tre timmar flaggade en av resenärerna att han inte mådde så bra. Rätt förståligt då han minuterna innan hade blivit hetsad att bonka alldeles för mycket vin för sitt eget bästa. Ett snabbt stopp vid väggrenen och två spyor senare var vi tillbaks på vägen. Under resterande av nedresans pisspauser gjordes det allt från försök att ragga upp långtradarchaffisar till revirmarkering. Det ena med mindre lyckat resultat än den andra. Allt akompanjerat av samma skiva som gick på repeat hela vägen ner och hela vägen upp.

Cirka 10 mil utanför göteborg togs den sista pisspausen samt gruppbilden. Det här efter en resa präglad av felkörningar och vägbyggen. Att någon komunalgubbe klipper gräset brevid motorvägen mitt på dagen och stoppar all trafik är lika ofattbart som det låter. Att våran minibuss som rullade först kommer ner sist och först vid 18-tiden beskriver rätt bra hur nedresan såg ut.

Väl inne i göteborg uppstod det en viss förvirring vilken av alla Ullevi vi faktiskt skulle spela på och medans 2 ur gruppen var ute och letade parkeringsplats åkte resten av bussen till Ullevi och parkerade.
Medans dom 2 vilsna medlemmarna avnjöt White russian och öl på avenyn satt övriga HU tillsammans med UB och SB på en gräsplätt vid arenan och festade.
Väl inne på arenan visade dom tillresta Hammarbyarna vart skåpet ska stå. Med konstant sång och flaggviftning gjorde Bajarna sitt bästa för att lyfta fram sitt lag till tre poäng. Något som faktiskt såg ut som en möjlighet efter första halvleken men som inte vart mer än en dröm. Häcken sätter två snabba mål på övertid vilket sitter som ett knytnävsslag i magen på alla grönvita.
Efter lite dans på parkeringen utanför till TTA rullade minibussarna hemåt. Partystämningen var långt ifrån den samma som på vägen ner av förklariga skäl och trots att vin, gin och öl flödade i ett försök att glömma förlusten fortlöpte hemresan utan några vidare skandaler. En efter en knoppade medlemmarna av och vid halv4 tiden rullade vi äntligen in vid Söderstadion igen.

Resans utmärkelser går till den HU-medlem som smet från jobbet och tog en privatbil ner samt till dom Bajen Orphans grabbarna som snodde morsans bil och körde ner och tog bussen hem efter att ha blivit påkomna av morsan som ägde bilen. Det är kul att se hur långt folk går för att kunna se sitt kära Hammarby och vi uppmuntrar alla andra där ute att visa samma resintresse!


//A


Stick it up

MUSIKEN ÄR DÖD!

I helgen fick vi bevittna något otroligt hemskt. Musiken som vi alla här älskar mördades under en fyra dagar lång våldsorgie. Eller?
Polismyndigheten i Kalmar län meddelade i en pressrelease under lördagen att Hultsfredsfestivalen i år har varit den lugnaste hittills. Vi i Hammarby Ultras tycker att det är jättebra att den lugnaste festivalen "bara" innehöll tre våldtäkter, ett våldtäktsförsök och ett tiotal våldsbrott. Att benämna det som lugnt är ett hån mot alla brottsoffer som har blivit utsatta. Säg till de stackars tjejerna som blev våldtagna att "Hey, festivalen var iallafall den lugnaste hittills!". Jag kan garantera att det inte kommer lappa ihop deras trasiga psyke efter det de har gått igenom.

Om det ens hade hänt en tredjedel av det här på ett Stockholmsderby på Söderstadion för att ta ett exempel hade det varit svarta rubriker, morgonsoffor, proffstyckare och förståsigpåare som unisont ylade om att fotbollen var död.
Nu väljer man istället att vara nöjd över att det "bara" är ett tiotal våldsbrott, närmare 40 narkotikabrott, tre våldtäkter, ett våldtäktsförsök och så vidare.
Det inte "fotbollsälskarna", som de så vackert kallar sig själva, nämner är att det som händer på ett fotbollsderby är långt ifrån lika hemskt som det som händer på Stureplan en lördagskväll eller en dag i Hultsfred.
Det är den snedvridna mediebevakningen som skrämmer bort Britta Svensson, inte "våldet, hatet och bengalerna" som faktiskt är en del av sporten och läktarkulturen.

När Igor sätter en stenhård glidtackling på någon bondläpp jublar alla av glädje. Men när en huligan sätter en stenhård högerkrok på någon annan huligan fasas vi av rädsla. Trots att det händer långt värre saker en simpel löningshelg.
Eftersom massmedia har sagt att det värsta som någonsin har hänt är att någon snubbe stormar planen (dock inte på landskamper, då är det fest!) så tror Svensson att det är just det värsta som finns.
Självklart sätter hon kaffet i vrångstrupen och stannar hemma när Simon Bank basunerar ut att fotbollen är död. Att snubben i fråga har gjort ett "brott" som för bara ett år sedan inte var värre än att gå mot röd gubbe glömmer tyvärr journalisterna att ha i åtanke.

Det vi aktiva supportrar efterlyser är en nyanserad debatt.
Självklart är det olyckligt att det blir bråk inne på arenan eller att någon barnfamilj ska känna sig osäker på Söderstadion. Men på samma sätt är det jävligt olyckligt att media väljer att måla upp en bild av Allsvenskan som inte existerar. I sin iver att öka profiten och sälja lösnummer offrar man all etik, moral, heder och sanning.

Vi vill avsluta den här texten med att önska våldtäktsoffren, killen som fick ett järnrör i ansiktet samt alla andra som blev misshandlade att dem ska krya på sig och förhoppningsvis inte får några bestående men. Vi vill framföra våra förhoppningar att Britta Svensson fortsätter våga lyssna på musik trots att den är död.Hammarby Ultras Stockholm


http://www.dn.se/kultur-noje/musik/lugnt-for-polisen-pa-hultsfred-1.910191
http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_3192155.svd

Trelleborg hemma

Bättre sent än aldrig kommer nu en uppdatering om Trelleborg hemma
I lördagens match mot Trelleborg hade det planerats ett hyllningstifo för Nacka Skoglund. Detta eftersom i år är året han skulle ha fyllt 80 år samt att matchdatumet var så tätt inpå hans dödsdag vilket inträffade 8/7 1975.
Slutresultatet vart inte vad vi i HU hade önskat, mestadels pågrund av dålig kommunikation inom gruppen. Att dom flesta värmde upp på Party in the park spelade nog också in en hel del. Vi i HU känner iallafall att vi är på rätt väg efter flera år av dåligt genomförda tifon, förhoppningsvis har ni överseende med lördagens misslyckande och fortsätter skänka pengar till framtida tifon. Nedanför följer det lite bilder på förarbetet samt ett filmklipp på slutresultatet.Res med Bara Bajare till häcken samt örgryte borta!

Efter mycket om och men har äntligen Häcken valt att ta kostnaderna för bortasupportrarna, samma sak gäller Örgryte. Därför blåses bojkotten av i mötet mot dom här två Göteborgslagen. Så ta tillfället i akt och åk till Sveriges baksida och visa Glenn vad supporterkultur är!

Häcken borta 16 juli 20.00. "gamla" Nya Ullevi
Matchdatumet ändrades tidigare i veckan pågrund utav att Gothiacup skulle ha krockat med matchen. Eftersom Häcken har som mål att ha så höga publiksiffror som möjligt kommer matchen att spelas på "Gamla" Nya Ullevi, dvs arenan med löparbanorna och dålig sikt. Dock ska det inte hindra Sveriges bästa supportrar från att skapa en magisk stämning.
Priset för resan är 450 kronor för medlemmar och 550 för ickemedlemmar. Bokar gör man på Tifo Support, Lilla Nygatan 9 i gamla stan. Öppettider är 12-18 mån-fre samt 12-16 lör. Telefonnummer är 0762460021

Örgryte borta 27 juli 19:00. Gamla Ullevi
Örgryte, vars läktarkultur har blommat en del på senaste år står för motståndet i en match som spelas på Gamla Ullevi. Eftersom alla göteborgare är så klämchecka så är Gamla Ullevi namnet på Göteborgs nya arena. För dom som missade bortamatchen mot GAIS är det här ett ypperligt tillfälle att lära känna göteborgarnas fuskbygge lite närmare inför invasionsresan mot IFK  i höst. Mer om det i ett senare separat inlägg.
Vi uppmanar även alla Bajensupportrar att hoppa konstant under matchen då bygget inte klarar av det..
Priset för denna resa är även 450 kronor för medlemmar och 550 för ickemedlemmar. Bokningar är som vanligt något man gör på Lilla Nygatan, dock kommer det även att finnas möjlighet att boka under matchen mot just Örgryte den 20 juli på söderstadion

För uppdateringar angående bussarna och dylikt hänvisar vi till www.barabajare.se


Grillning

På lördagen firade Hammarby Ultras det mycket generösa vädret genom att ha en grillning på det väldigt fint belägna Apberget. Ett 20-tal HU samlades upp vid Hornstull för en gemensamt konkande av diverse rusdrycker, mat, grillar, bänkar och musik. Väl uppe på berget började festligheterna nästan omgående med musik, skrål och lite boulturneringar, där vissa (undertecknad bland andra) visade lite större fallenhet för spelet än andra.Lite senare på kvällen öppnades stället upp för allmänheten och folk tillkom i strid takt. Ölen tog slut och fylldes på och stämningen var på topp fram till småtimmarna när dom sistra tappra lämnade stället.


 I det stora hela en mycket en bra kväll med härligt folk och god mat och helt utan överseende från storebror
. Nu tar vi nya tag och ses på Söderstadion på lördag!

 //3D

Uppdatering angående Party in the park

Som de flesta redan vet kommer årets Party In The Park gå av stapeln innan matchen mot Trelleborg på lördag.
Här kommer en liten uppdatering:
Musiken kommer börja ljuda klockan 12:00. Efter matchen börjar efterfesten där musik kommer spelas fram till c:a 21:00. Det kommer vara flera olika DJs närvarande och musiken varierar mellan Trance, Hard Dancehall, Brittpop, Rock och Reggae. Det kommer även finnas souvenirförsäljning på plats, där bland annat en nytryckt Igor Armas-tröja med texten "I WILL KILL YOU" kommer säljas i begränsad upplaga, så se till att ta med er lite extra stålar.
Efter matchen kommer diverse drycker att finnas för försäljning.
Så se till att dyka upp och göra det här till den fest det brukar vara, ni kommer inte bli besvikna.
Givetvis är alla Bajare välkomna, oavsett gruppering. Det viktiga är att du tar med dig festhumöret, och även bär med dig det in på Söderstadion där spelarna ska sjungas fram till tre oerhört viktiga poäng mot reservdanskarna!

FORZA BAJEN
KROSSA TRELLEBORG

RSS 2.0