Stoppa tv-styrda avsparkstider

Ännu en gång har tv4 gjort ändringar i spelschemat. Omgång 22, 23 samt 24 har alla fått nya speldagar samt avsparkstider, något som försvårar för publiken som hade tänkt att se matcherna på plats.

Vi motsätter oss inte att tv4 har rättighet att visa Superettans matcher utan protesterar mot sättet man förvaltar den rättigheten.
Vi supportrar som ständigt pusslar med jobb, familj och skolscheman för att aktivt kunna stödja Hammarby både hemma och borta har ännu en gång sett tv4 flytta matchdagar helt utan hänsyn till klubbarna och arenabesökarna och hur man inte lyckas presentera ett färdigt spelschema trots att halva säsongen har gått.
Genom denna skötsel av spelschemat är man en stark bidragande faktor till att färre supportrar har möjlighet att ta sig till arenan vilket medför lägre intäkter för klubbarna vilket bidrar till en negativ spiral. Något som försvagar Svensk fotbolls attraktionskraft samt dess internationella slagkraft.

På grund av tv4-gruppens senaste beslut att flytta 3 av dom 9 närmaste omgångarna till förmån för tvtablån har vi i Hammarby Ultras beslutat att flytta eller ställa in alla planerade tifon som sammanfaller med tv-sända matcher tills förändring sker. Detta på grund utav att tv4 profiterar på produkten publiken skapar samtidigt som deras agerande försvårar för supportrar att aktivt stödja sitt fotbollslag på borta samt hemmamatcher.

Detta är något vi inte längre kan acceptera och vi vill inte heller vara en del av tv4-gruppens produkt när den skadar Hammarby IF på så sätt som den gör i dagsläget.
Bara Bajare har även beslutat att arrangera sitt 15års tifo i matchen mot Assyriska i omgång 17 och Bajen Fans har beslutat att ha sitt 30års tifo i matchen mot Brommapojkarna i omgång 25 då dessa matcher inte tvsänds.


- Hammarby Ultras

RSS 2.0