Trelleborg hemma och Party in the park

Nu på lördag den 4/7 är det åter dags för lite riktig fotboll. Borta är både U21-EM och Confederations Cup som fått stilla allas fotbollsabstinens den senaste månaden.
Bajen tar emot Trelleborg på Söderstadion klockan 16:00, ett Trelleborg som imponerat hittills och ligger på en femteplats i tabellen. Som alla förstår kommer detta bli en tuff fajt, men en fajt vi måste vinna! Se därför till att ta dig till Söderstadion för att sjunga och peppa spelarna till tre poäng. Björn Runström sa det bäst i en intervju med Frank Ågren:
"Trots att det varit en seg start i år så är det viktigt att fortsätta att gå på matcherna och skapa tryck. Jag förstår att man buar efter en torsk hemma mot Gefle, och det tycker jag att vi spelare ska kunna ta, men under matcherna måste fansen tagga och köra på och lyfta laget. Man blir påverkad av publiken, så är det bara."

Man bör även ta tillfället i akt för att hylla hemvändande Bajenspelare Patrik Gerrbrand och hälsa nya Bajenspelaren Andreas Dahl varmt välkommen till Världens Finaste Klubb.


I samband med matchen är det återigen dags för det återkommande, och mycket uppskattade påhittet "Party in the park".
Så skippa bärsen på Jägarn före matchen, sväng förbi bolaget vid Gullmars, köp med dig en påse öl, gå ner till Kanylparken (vid dagiset i Gullmarsplan) och skapa stämning med alla andra.
Enligt arrangörerna kommer vi i år bjudas på DJ's, grön-vita attiraljer och en lasershow. Finns egentligen inget bättre sätt att börja en Söderstadionmatch på. Har du varit där föregående år vet du hur kul det är, har du missat det lär du inte vilja missa det ett år till.
Håller vädret som varit de senaste dagarna i sig även på lördag ryktas det även om efterfest i Kanylparken med musik fram till c:a 20:00. Ses där!

KROSSA TRELLEBORG!

Gimo borta

Två Hammarby Ultras tog sig hela vägen till Gimo idag för att kolla matchen mellan Hammarby och Sirius. Resan började vid Mariatorget 14:30, vartefter vi hämtade våran gruppbanderoll och begav oss mot Uppsala. När vi kommit till Uppsala tog vi buss 811 mot Gimo, som vi trodde skulle ta femton minuter, men som i verkligheten tog femtio minuter. Väl framme i Gimo irrade vi runt ett tag tills vi hittade arenan. Inträdet till arenan var hela 80 kronor, vilket vi ansåg var på tok för mycket för en vänskapsmatch i the middle of nowhere! Matchen började med ett högt tempo, och efter 5 minuter tyckte linjedomaren att Bajen skulle ha en frispark, och skrek allt han hade efter domaren, som hette Johan. Det här var självklart en stor tabbe, för resten av matchen skrek den lilla tillresta klacken efter Johan. Även Sirius supportrar gjorde lite väsen av sig, dom hade nämligen tagit dit en studentkör som sjöng oförståeliga ramsor. I andra halvlek kom Brassarna in, och efter dom tredje och fjärde målen sjöngs det glatt "Bajen samba". Efter matchen fick vi posa med våran idol, Igor Armas, och därefter skulle vi bege oss hem. Lyckligtvis fixade vi skjuts till Norrviken, och därifrån vart det pendeln. Allt som allt en trevlig och lyckad bortaresa!


Bara Bajare FF - BK Borsten

Vi i Hammarby Ultras vill tacka alla som var med på fredagens fotbollsmatch och förvandlade den till en fest. Även om vädret säkerligen skrämde bort en hel del publik så kan nog alla som var där hålla med om att det var otroligt kul.

Glöm in dagens fest!

Som vi har tipsat om tidigare så spelar Bara Bajare FF match mot BK Borsten idag klockan 20:15.
Pga vädret kommer Bara Bajare att ställa in grillningen, men souvenirer och alkohol kommer finnas till försäljning. Värm upp inför fredagens utgång med lite fotboll, vänner och alkohol. En perfekt start på helgen med andra ord!
Vi syns på Kanalplan!

IFK Mariehamn - Atlético de Madrid

Efter två timmar på stormiga Östersjön så anländer vi till Eckerö där vi möts upp av en supporter till IFK Mariehamn. Som planerat så åker vi först hem till honom där vi inkvarteras och dricker våra första öl. Efter en dryg timme hämtas vi upp av ordföranden till Green Mean Machine, Mariehamns supporterklubb, och åker till deras arena, Wiklöf Holding Arena.
 Supportrarna ska precis till att börja ordna med tifot när vi anländer och vi får ställa upp som experthjälp eftersom deras supporterkultur inte är lika utvecklad som våran. Efter rådgivning och tips så sätter vi igång med tifofixet. Tifot var sponsrat av Paf och bestod av mosaik, kvittorullar och konfettirör. Ett krav som ställdes av Paf var att tifot skulle innehålla rött, vilket det fick göra. Tycka vad man vill om det.

 När vi väl var klara så bar det av till en lokal pizzeria cirka 200 meter från arenan där frukost/lunch/middag intogs. Stämningen var på topp enligt supportrarna till IFK och det här var deras största samling någonsin, en samling på cirka 20 personer.

Stämningen på arenan var väl vad man kunde förvänta sig. Mariehamns klack höll igång så gott de kunde med sina 30-35 personer som stod i klacken och de tillresta Atléticosupportrarna, kanske ett 50-tal, hade ett gäng bra ljudtoppar när de väl tog i. Innan matchstart så hälsade speakern välkommen minst tre gånger med 5 minuters mellanrum och för att helgardera sig så hade de en spansktalande speaker med sig som översatte allt som sas till spanska. Och för att få igång publiken så hetsade man i högtalarna och bad alla på arenan att stampa två gånger med fötterna och klappa en gång med händerna. När man gått igenom instruktionerna noggrant så sattes We Will Rock You med Queen igång och supportrarna fick visa upp sina kunskaper till takt med Freddie Mercurys ljuva stämma.
Och när den ålänska idrottsministern höll sitt tal på något som skulle föreställa engelska så var det dags för en till öl.
 Paf, som anordnade tillställningen, hade slagit på stora trumman och hade, förutom all reklam runt planen, tävlingar och spelerbjudanden bakom huvudläktaren. Undertecknad vann ett par Atléticoshorts. Utöver Pafs alla aktiviteter så var det sedvanlig ölförsäljning och övrig tilltugg, ackompanjerad av två olika liveband som spelade samtidigt på ett avstånd av hela 50 meter ifrån varandra. Något som verkade roa de tillresta Atléticosupportrarna som vinglade runt till något som skulle föreställa en dans.

Efter matchen så utlovades det mingel med de spanska spelarna på Mariehamns stadshotell men på grund av sjukdom så fick kvällen avslutas tidigt och det bar av hemåt igen.

 När man reflekterar över hur stor skillnad det är på Mariehamns supporterkultur och Hammarbys dito så förstår man hur bortskämd man är när det kommer till ideell supporterverksamhet. Vi ska vara glada att det finns så många som står upp och sjunger och att vi har en klubb som välkomnar oss och ger oss arbetsfrihet så länge den svenska lagen följs. För om den moderna fotbollens utveckling fortsätter i det här tempot så är nog en sån här tillställning mer regel än undantag.
Werder Bremen - Bayer Leverkusen. 1-0


RSS 2.0