Rapport från Örebro borta

Klockan 15:00 samlades ett femtontal HU vid Vasagatan för att åka på bortamatch, närmare bestämt till Örebro. Bussen rullade in och efter den sedvanliga kvarten av väntan på eftersläntrare som "bara ska till bolaget" rullade bussen de dryga tre timmarna mot gnällbältets huvudstad. Inne i den faktiskt ganska komfortabla bussen var stämningen god, Kíren dracks i god takt tillsammans med diverse andra rusdrycker, och på tv-skärmarna rullade musikvideor från mellanstadiedisconas storhetstid - 90-talet.

I höjd med att skyltarna som förklarade att vi är i Örebro började synas blev vi även stoppade av bylingen som ville berätta att vi var välkomna till Örebro, men att folk som dricker öl på allmän plats kommer bestraffas med penningböter. Huruvida det faktiskt genomfördes vågar jag inte svara på, tråkigt att länsfiskalen inte har annat att tänka på kan dock tyckas.


Bara Bajare och Hammarby Ultras vid pisspaus.


 I Örebro intogs krogen Pitchers för de allra flesta. Några tyckte dock att ölpriset på strax över 50-lappen var för dyrt och gick vidare för att tjäna typ sex kronor per öl. Finanskrisen slår mot alla, alltså.


Bajen, med dess ultras i fronten, marscherar mot arenan.


Väl inne på arenan var det sång och röj i nittio minuter deklarerat, något som hölls exemplariskt. Rent visuellt var vi på läktarna fantastiskt bra, ljudmässigt är väl kanske jag fel person att svara på, då det alltid låter mycket när man står mitt i kärnan.

En tråkig grej inträffade när läktaren vid Bajenklacken plötsligt rasade ner. Några personer ramlade ner, en supporter blev förd till sjukhus, men var med på bussen hem senare på kvällen. Tråkigt att en så pass nybyggd arena inte ska hålla, oavsett om det var en tillfällig klackläktare eller ej. Gör om - gör rätt.


Rasad läktare


Bajen förlorade som bekant med 2-0, men klacken höll igång med flaggviftningar och sång hela matchen.

//3D

Kommentarer
Postat av: razzzzz

Vart kommer ni stå mot bp?

2009-05-18 @ 17:41:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0