Information från Hammarby Ultras.

Få aktiva supportrar har nog missat att Ultra Boys i samband med derbyt mot Djurgården kom över Fabrikens banderoll - en ärlig stöld direkt från Djurgårdens läktare då det fortfarande var folk på plats. Under helgen skedde dock ett grovt och pinsamt övertramp från rädda djurgårdare.


Svaret lät alltså inte vänta på sig från DIF-håll efter att man förlorat sin banderoll. Under natten till söndagen bröt sig en än så länge anonym - och mycket rädd får vi förmoda - skara djurgårdare in i boden bakom Söderstadions norra läktare. Ur boden stals ett flertal flaggor, flaggpinnar, affischer(!), en trumma, med mera. Dock ingen gruppbanderoll. Dessutom förekom skadegörelse på material som tydligen inte fick plats i det fordon som man måste använt för att få med sig allt. Sammanlagt uppskattas värdet av det stulna och förstörda till cirka 40 000 kr.


Dagen efter inbrottet kontaktar Djurgårdens IF:s evenemangsansvarige(!) Hammarbys dito och berättar att han kan ordna fram stöldgodset, dock inte från tjuvarna själva utan från bekanta till tjuvarna som tagit kontakt med honom. Inte ens inför sina egna vågar man alltså stå för det man gjort. Däremot har man haft mage att be honom att ordna ett byte - Fabrikens banderoll mot stöldgodset från boden på Söderstadion.


Efter diskussioner internt ser sig Hammarbys ultras tvingade att gå med på bytet - detta på grund av den omfattande ekonomiska förlusten. En bedrövad och skamsen evenemangsansvarig från DIF möter således på måndagen upp representanter från Hammarby och dess ultras för att överlämna stöldgodset och återfå sin nerpissade banderoll.


Förråd och lager av tifomaterial har tidigare varit fredade zoner, men detta valde alltså dessa anonyma djurgårdare att skita i. Skillnaden mellan Hammarbys och Djurgårdens supporterkultur kunde inte bli tydligare än så här. Vi har heder och stolthet och det spelar ingen roll om man kallar sig ultras eller vanlig supporter av Hammarby - ett övertramp som detta gör man bara inte.

UB väntar sen flera år på sin hämnd mot Gnaget efter vad de har gjort - men att göra inbrott i deras förråd bakom Råsunda finns inte ens i gruppens fantasier. Så fungerar det tydligen inte inom "Djurgårdsfamiljen". Man försöker genom inbrott rädda sitt ansikte, men bryter samtidigt mot alla oskrivna lagar och den heder som vår kultur står för. Men har man ingen kultur är det tydligen helt okej att skicka sin evenemangsansvarige...


Eftersom ingen grupp vill ta på sig ansvaret för inbrottet men att byteskravet trots allt var just Fabrikens banderoll gör det väldigt svårt för oss att inte misstänkliggöra Fabriken. Att en så liten skara som Fabrikens medlemmar i någon utsträckning måste ha varit medvetna om det inträffade och vilka det var, antingen före eller efter inbrottet, är för oss självklart. Därför kommer vi att hålla Fabriken ansvariga för det fega inbrottet.


Inbrott, hembesök, hot och liknande är handlingar som efter den här affärens avslutande ska undvikas för kulturens bästa. En alltför infekterad supporterkultur riskerar att eskalera och sluta i totalt kaos. Den utveckling vi ser i exempelvis Italien idag är delvis resultatet av en sådan upptrappning där handlingar som inte på något sätt kan härledas till fotboll eller supporterkultur har blandats in.


Avslutningsvis vill vi påminna om att handlingar leder till konsekvenser. Även om vi till skillnad från andra följer något som vi anser är självklara oskrivna regler, kommer djurgårdens övertramp varken glömmas eller passera ostraffat.


De berörda grupperna 
Ultra Boys, Hammarby Ultras, Söder Bröder, Bara Bajare, Östra Stå


Göteborg hemma - tack!

Förberedelserna inför denna match har varit stor från HU's sida. Med endast ett par dagars mellanrum mellan derbyt mot DIF och hemmamatchen mot Göteborg brann det i knutarna för oss när vi skulle måla den hyllade Fisherman's End-banderollen. Men vi han, och vi är mycket nöjda med resultatet, och med vad vi har fått ut av det.

Så därför riktar vi ett stort tack till följande:

Alla HU-medlemmar (och även ni ickemedlemmar) som hjälpte till och gjorde detta tifo möjligt!

Hammarby Fotboll som publicerade bild och text angående tifot.

Alla ni som har skänkt pengar till oss, innan och under Göteborgsmatchen. (Siffrorna från matchen kommer troligtvis kunna redovisas under tisdagen)

Till alla er som ger oss cred - ni gör vårat jobb så grymt mycket roligare!

Men vi förstår att vi inte kan vila nu. Hammarby presterar inte som vi önskar, och dem behöver vårat stöd! Vi kommer satsa på att göra fler mäktiga tifon för att hjälpa laget i år, men för att vi ska kunna göra det behöver vi mer ekonomisk hjälp från ER! Därför hänvisar vi till Hans-Olovs toppenkrönika som ligger publicerad på HammarbyFotboll.se: http://www.hammarbyfotboll.se/se/aktuellt/artiklar/?articleid=33834//E

Kort rapport från ett klockrent derby

Årets första riktiga Stockholmsderby slutade ju minst sagt lyckligt för oss grönvita.
Vackert väder och lång tids abstinens bäddade för bra förutsättningar för ett bra tryck på läktaren. Det var visserligen fattigt med folk på Råsunda under matchen, men vi bajare lät oss inte påverkas av det - utan tryckte på ordentligt under 90+ minuter och stöttade spelarna till en riktigt härlig vinst.

Tifot gick denna gång som planerat, och vi i HU ser arrangemanget som lyckat, trots att vi vet att vi kan göra ännu bättre. Våran målsättning i år är att vara tillbaka i tifotoppen i sverige, och undertecknad ser detta derby som ett litet steg i rätt rikting.
Det har lagts ner mycket tid på denna koreografi under hela veckan, och inte minst under machdagen. Vi vill också passa på att tacka de icke-medlemmarna som dök upp till råsunda på morgonen under gårdagen för att hjälpa till. Bra jobbat, och hoppas ni även vill hjälpa till i framtiden!


Hammarby Ultras innan matchTifot


Film från matchen gjord av "BFP"

//E

På en fotbollsplan nära dig


Hjälp till på måndag!

På derbyt på måndag kommer vi i Hammarby Ultras behöva all hjälp vi kan få med tifot till matchen. Och för att vi ska hinna med allt behöver vi DIN hjälp med att fixa och dona inför matchen. Kom dit och hjälp oss hjälpa Bajen! Ta gärna med polare också, så vi blir så många som möjligt.

Samling: Klockan 09:00 vid Råsunda, utanför den södra läktaren. Men ni kan givetvis komma och gå som ni vill, dock så måste vi vara därifrån vid 15-tiden.

Tack  så mycket på förhand!

//E


Rapport: Elfsborg away - bättre sent än aldrig

Ungefär 15 bussar skickades från huvudstaden iväg till Borås på lördagen den 4/4, men redan dagen innan hade 12 tappra krigare från HU åkt ner till landets baksida via tåg och bil.

Dessa kompanjerades av ett stort gäng Söderbröder och kat. C-bajare som tillsammans skapade röj i äkta Bajen-anda på stadens hotell, klubbar och gator under fredagen och matchdagen (lördag).

Väl på matchdag åkte våra medlemmar som inte nått pubåldern, samt ett fåtal som inte hade råd med en hel bortamatchweekend med BB-bussarna som avgick från Gullmarsplan klockan 07:00. Stämningen var, inte helt oväntat, på topp inför den första stora bortaresan värd namnet på ett år.

 
De Hammarby Ultras som åkte BB-buss poserar med nya banderollen.


På plats i Borås möttes dessa av gastande sol, 19 grader i skuggan, och en stor mängd välkända Bajensjälar. Undertecknad rös till av välmåendet efter landningen, och kan inte ha varit ensam om detta.

Marschen till arenan bjöd på hög sång, pyroteknik och grym stämning.


Nu ser vi fram emot derbyt den 20:e, trots att det har gått minst sagt hackigt hittills. Men med vårat stöd så kan vi nå vinst!

//E

Tack!

Tack alla bajare som har skänkt oss pengar de senaste matcherna. Sammanlagt har vi fått ca. 20 000 kronor efter genrepet på Söderstadion och Gefle hemma.

Tack så mycket för stödet och keep up the good work!


RSS 2.0