kalmar - Hammarby IF. 3-0


Regnet öste ner i första halvlek


Halvlekstifo


Halvlekstifo

gefle - Hammarby IF. 1-0

Måndagens match bjöd inte på så mycket annat än en stor portion ångest. Ännu en gång är det en domare som avgör matchen till Bajens nackdel och vi tappar poäng på grund av den låga domarnivån.
Trots det massiva bollövertaget lyckades Hammarby inte åka från strömvallen med en vinst i bagaget och bottenstriden blir allt tightare. Ska inte utvärdera spelet något djupare än att vi verkligen behöver en målgörare, och det är nu!

På läktaren trummade dom tillresta Bajarna på bra, även om ljudvolymen var lite sisådär vissa stunder. Dock var det visuellt den bästa bortamatchen för i år, även om inte alla på läktaren uppskattade det, något vi tycker är väldigt synd då det visuella stödet är minst lika viktigt som det verbala.

Redan nu på söndag har vi chans att klättra lite i tabellen, även om kalmar borta är en svår nöt att knäcka så ska vi alla på läktarna göra allt för att lyfta upp oss ur kvalträsket. Så se till att ta dig ner till fredrikskrans på söndag och ge allt!

Reserapport - Köln

Att Tysklandsresan gjorde att jag missade lördagens match mot Elfsborg var trist, men att helgen skulle bli helt utan fotboll lyckades jag förhindra.
Söderstadion fick för dagen bytas ut mot Rhein Energie Stadion där 1. FC Köln spelade säsongens hemmapremiär mot de regerande Bundesligamästarna Wolfsburg. Kölns supporterscen var för mig bekant sedan tidigare och var en av anledningarna till att jag faktiskt valde att besöka matchen. Både Wilde Horde och Boyz Kölns arbete har intresserat mig och jag hade ganska höga förväntningar på deras läktarinsats.
Redan på vägen från stationen till arenan märktes det att detta var deras område, mycket supporterrelaterat klotter och stickers från de båda grupperna fanns att se. Jag passade även på att berika området med diverse HU-stickers.
Vid hörnet av södra läktaren, Südkurve där klacken står och västra långsidan dit jag hade min biljett stod en medlem av Wilde Horde och sålde gruppens fanzine Mentalita Kölsch. Ett ex av fanzinet inhandlades och ord samt några stickers byttes lite snabbt innan det var dags att bege sin in.
Väl uppe på läktaren möttes jag av hög musik som dunkar ur högtalarna ackompanjerat av publikens klappningar. På varje stol i hela stadion fanns det ett pappersblad som veks ihop likt en solfjäder som när man slog den i handen gav ifrån sig ett diskant väldigt störande ljud. Dessa användes mycket flitigt hela matchen igenom av alla sittplatssupportrar. På planen dansade ett gäng cheerleaders runt och vid sidlinjen stod även lagets maskot, en livs levande get.

Ultrasgrupperna hade tyvärr inte förberett någon koreografi utan vid spelarnas inmarsch var det istället enbart flaggor av olika slag och storlekar och några budskapsbanderoller. Enkelt och snyggt.
Visuellt sett var de väldigt bra hela matchen igenom med konstant flaggviftande och användande av 2-pinnsflaggor. Däremot så imponerade inte sånginsatsen alls på mig. Nere vid trummorna krigades det på bra men det var sällan som ramsorna de drog igång fick något bra gensvar av den övriga publiken i Südkurve.
När en ramsa dock väl fick fäste och nådde en godkänd ljudnivå så började sittplatspubliken att klappa med sina papper. Att många som klappade inte ens höll samma takt som ramsan verkade inte uppfattas som nåt problem för dem själva men ramsan dog snabbt ut till följd av detta.
Att 1. FC Köln tappade sin ledning genom att släppa in 2 snabba mål i mitten av andra halvlek förbättrade inte sånginsatsen. Wolfsburg lyckades även sätta ett 3’e mål innan domaren blåste av matchen som slutade 1-3.

Ultrasgruppernas insats under matchen var vad jag hade förväntat mig. De gjorde bra ifrån sig som jag hade förväntat mig. Tyvärr så var ju stämningen i helhet inte nåt som jag gillade och om det kan bero på att det var premiär eller om det alltid är så är svårt för mig som inte besöker deras matcher regelbundet att säga.
Däremot så kände jag att mycket andades modern fotboll, som det även gör på alldeles för många ställen runt om i Europa och det gör att jag känner mig glad att vi som går på Bajen hittills har blivit förskonade från jippon och kommersiella krafter som verkar för att kväva den aktiva supporterkulturen.
Att det förblir så är dock inte troligt om vi inte fortsätter att aktivt säga nej till den moderna fotbollen.

/ Tgo


(Klicka på bilderna för att få dom i större version)

 

Alla till Gävle!

Nu är det allvar. Hammarby behöver Din hjälp. Nu gäller det att rikta fokus mot något positivt, nu måste vi alla stå upp för vår klubb på ett konstruktivt och positivt sätt. Måndag 24 aug. kl.19.00 spelar vi match mot Gefle borta. Ett perfekt tillfälle för oss alla att samla styrkorna och visa oss själva och alla andra vår starka kärlek till Hammarby. BajenGruppen uppmanar nu alla Bajare att ta sig till Geflematchen på måndag och skapa den passionerade och positiva fest som vi är bäst på. Det är i motgång som vi behövs som mest. Det är då vi blir som starkast. Media dränker oss med rapporter om dåliga sportsliga resultat och missriktade och dumma budskap från läktarplats. Därför är det dags för oss alla att kliva fram, att visa resten av Fotbollssverige det rätta virket. Vi vill se tusen och åter tusen stolta Bajare på plats mot Gefle, vi vill höra dessa tusentals strupar stämma upp i sång så som bara vi kan. Låt oss visa upp oss från vår bästa sida, låt oss visa alla att det är vi, som är, Hammarby... /BajenGruppen

Hata Elfsborg!

Idag lördag är det dags för vårt Hammarby IF att ta sig an ännu ett västkust-lag, nämligen Elfsborg. Pop-laget Elfsborg, med pizzeria-anhängare, som har blivit "hippt" att hålla på de senaste tre  åren kommer komma till Stockholm, och det är upp till oss att visa att de inte har någonting att säga till om i Sveriges huvudstad. Elfsborg,  ett lag med obefintlig eller väldigt minimerad läktarkultur att tala om kommer försöka ta sig ton idag. Det är upp till dig, i egenskap av Hammarbyare att se till att så inte blir fallet!

Köp biljett till Söderstadion!

Nu ser vi till att sjunga högt i nittio minuter så vårt kära Hammarby IF tar andra raka tre-poängarn.


ALLA HETER GLENN PÅ VÄSTKUSTEN!Forza Bajen


dif - Hammarby IF. 0-1

igår, söndag, spelades det ett Stockholmsderby där allt stod på spel. Både dif och Bajen har gått knackligt under säsongen och media döpte snabbt matchen till Ångestderbyt, ett väldigt passande namn med tanke på hur stor betydelse matchen hade för båda lagens supportrar.

Vi i Hammarby Ultras hade under en tvådagars period förberett en gjort oh-flagga som tyvärr inte kunde göras så stort som planerat pga leveransproblem. Detta gjorde att även frontbanderollen som skulle täcka staketet fick ställas in innan derbyt vilket drog ner helhetsintrycket en del. Det är inte första gången leverantörer strular men lyckligtvis fick vi beskedet två veckor innan derbyt vilket gjorde att vi hade en god tidsmarginal.
En av medlemmarna hade även spenderat dom tre veckorna innan derbyt med att klippa konfetti i smyg under arbetstid vilket han ska ha en stor eloge för.

Ett försenat derbytåg, tidsoptimism samt ett otroligt långsamt insläpp medförde att ett tiotal megasizeflaggor förblev oanvända och där har vi endast oss själva att skylla. Dock anser vi att tifot vart "okej" trots omständigheterna och känner att vi är på rätt väg, även om vi har en bit kvar tillbaks till den absoluta toppen.

Klicka på bilderna för större version.

                     
<


En eftermiddagsvandring igenom fiendeland.

Under torsdagseftermiddagen sattes ett 50-tal Bajen-affischer upp runtom i Vasastan och Kungsholmen. 
Även ett 50-tal anti-apa affischer sattes upp i östermalmområdet. Nedan följer några bilder från den sistnämnda aktionen.


Vi vill klargöra att rutan redan var sönderslagen när vi kom dit..

Derby mot dif

På söndag är det som bekant derby mot de själslösa och plastiga djuren utan lokalförankring - DIF. Ett mycket viktigt derby visar det sig, då både vi och dif har sladdat rejält i tabellen, och det numera bara skiljer två ynka poäng i bottenträsket. Ett derby som målas upp som dödens derby och ångestderbyt. Ett derby som, om vi förlorar, betyder att vi på allvar är indragna i bottenstriden, samt att dif går om oss i tabellen. Om vi vinner får vi lite andrum i tabellen och difs kris fortsätter. Och så ska det bli! Se till att sluta upp på NORRA läktaren, visa plastföreningen vilka det är som är ledande på läktaren i Sverige, se till att skicka Jan Tauer och hans vänner ännu längre ner i skiten, se till att vi får uppleva den här bilden igen.
Det finns inget härligare än att stå på läktaren på Råsunda och se plastföreningen från Östermalm-eller-var-dom-nu-kommer-ifrån bli tystare och tystare, färre och färre i samband med att Dembo får kröka rygg.

Så slut upp på Råsundas Norra läktare, söndag 9/8 klockan 16:00 för att göra norra till en levande, sjungande, kokande läktare för att bära fram grabbarna till tre jävligt välbehövliga poäng, och därmed skicka plastföreningen ännu längre ner i skiten.

FORZA BAJEN - HATA DIF!I samband med matchen tänkte vi även påpeka vidden av att dokumentera våra polisiära vänners framfart under kvällen. Gång efter annan blir fotbollssupportrar trakasserade, förföljda, hotade, slagna och felaktigt behandlade just för att vi är fotbollssupportrar. Vi vill uppmana alla supportrar, ultras som julgranar, huliganer som småbarnsfarsor att fota och filma polisens arbete. Tänk på att det inte är olagligt att fotografera på allmän plats. Polisen kan inte (utan att begå tjänstefel) ta din kamera eller radera dina bilder bara för att de känner sig obekväma med vad som kan finnas på den. Kan vi filma deras framfart kanske vi kan få dom att sluta trakassera supportrar med felaktiga omhändertaganden som inte skulle ha varit ett omhändertagande om det inte varit en fotbollsmatch på G. Så ha din kamera eller mobiltelefon före och efter matchen!


Blir du, eller en vän, ändå felaktigt behandlade ska ni JO-anmäla! Att JO-anmäla går snabbt, är enkelt, och ett bra sätt att klaga på polisens arbete. Inte fan bryr sig polis A om du vill klaga på polis B, därför ska du skicka in din anmälan, eller ditt klagomål till JO.

Det behöver inte vara den som är utsatt som klagar, du kan klaga på polisens behandling av någon annan. Du behöver inte vara svensk medborgare, eller bo i Sverige. Du behöver inte ha uppnått en viss ålder.

JO-anmälan görs via http://www.jo.se

Blir du misshandlad eller utsatt för annat brott av polisen ska du istället göra en polisanmälan. Polisanmälan görs bäst på telefon 114 14.


Ses på söndag, nu kör vi!//3D


Äkta VS plast

Medans jk kör en muppig kampanj där dom fotar apor på sina hemmamatcher med affischer som dom inte ens sprider runt om på stan körde ett tiotal Bajare en affischrunda under tisdagskvällen. Över 500 affischer hade tryckts upp i smyg på en av grabbarnas jobb som spreds runt om på Södermalm.
Dom få vidriga djurgårdsaffischer som satt uppe revs självklart ur och ersattes med Hammarbyaffischer och det är pinsamt att se hur själslösa aporna faktiskt är. När man är så rotlösa att man inte ens har ett eget område att vända sig till med sina kampanjer måste man väll tränga sig in i Bajenland för att försöka snappa upp några vilsna difare.

Det här var i alla fall första aktionen men säkerligen inte sista inför derbyt och nedanför följer bilderna från gårdagskvällen.

Hammarby IF - helsingborg. 1-2

En otroligt tung förlust efter en otrolig inledning där Hammarby dominerade från början. Flertalet frilägen sumpades och helsingborg bjöds mer och mer in i matchen. Strax innan halvtidsvilan pangar helsingborg in sitt första mål, något som var oförtjänt med tanke på hur spelet såg ut på planet. En kvart in på andra halvlek lyckas helsinborg sätta ännu en boll och uppgivenheten börjar sprida sig.
Dock får Hammarby en frispark bara 5 minuter senare som Dahl tar. Han sätter den tvärsäkert i bortre hörnet och väcker hoppet på läktarna igen.
Hammarby fortsatte att pressa matchen igenom utan resultat. Dock gick majoriteten från matchen med känslan av att nu jävlar kanske det vänder. Vlado, Claudio och Rafael gjorde sina första matcher och imponerade, förhoppningsvis släpper det ordentligt för grabbarna mot djurgården som förlorade borta mot gefle igår.//A

Reserapport: Örgryte borta

Den 27:e juli var det dags för ännu en efterlängtad bortaresa - till Örgryte. Efter en rad sportsliga besvikelser så började det bli dags för en vändning, som vi dock tyvärr inte fick se. Men trots motgångarna så lyckades BB fylla en storbuss som rullade ner till baksidan.

Ett tiotal Hammarby Ultras samlades på förmiddagen under måndagen utanför Söderstadion för att plocka med sig flaggor och den nya bortabanderollen som kan skådas på gruppbilden nedan. Den ultrasfyllda Bara Bajare-bussen rullade från Gullmarsplan vid halv elva, och i vanlig ordning började festen och alkoholen flödade.På plats i Göteborg så hängde dom flesta yngre kvar utanför arenen i väntan på insläppet, medan dom äldre drog ut och gjorde stan timmarna innan matchstart. För dessa så uppstod en konfilkt med den ökända Göteborgspolisen i närheten av krogen, då en av bajarna blev avvisad från krogen på ett mer våldsamt sätt än vad som hade krävts. Den hela "ickehändelsen" blossades upp av polisen som valde att tolka situationen som "hotfull", trots att flera av bajarna på plats kan intyga att så var inte fallet från början, tills polisen gjorde en stor höna av en fjäder. Detta resulterade i att nästan 10 bajare tvingades spendera vistelsen i häktet, plus att ett flertal fick våldshot från konstaplar i stil med: "Vi ses efter matchen, då jävlar ska vi slåss en mot en".

Dom övriga i HU, som hade sluppit undan scenariot ovan, trampade in på arenan och höll fanan högt. Flaggor vevades i vanlig ordning konstant, och sången hölls igång i 90+ minuter. Trots detta så bedöms läktarinsatsen överlag som ganska medelmåttig - med Bajen-mått så klart. Men det är ju också oundvikligt att inte påverkas av dom sportsliga motgångarna, trots att det är i sådana här tider som vi måste göra vårt yttersta för att stötta vårt lag.

På hemvägen så stannade vi givetvis för att hämta upp våra inspärrade vänner. Dom tågade ut från grindarna, en för en, ledda av en snut på varsin sida. Utanför så började ytterligare jidder mot polisen, som för dagen var mer aggresiva än vanligt. Dom vägrade uppge offentliga uppgifter såsom bricknummer, och svarade våldsamt på vårat fotande och dokumenterande av händelserna. Dom följde oss även till Borås där vi stannade för att fylla våra magsäckar, och inte var dom trevliga där heller. Hot om att gripa oskyldiga bajare eskalerades till tjafs och resulterade i ännu mer pepparspray och övervåld.

Efter saker och ting lugnat sig återigen, och vi återfunnit försvunna vänner så började bussen rulla tillbaka till våran älskade huvudstad, där det bjöds på mer musik och fest.


A.C.A.B.
//E

RSS 2.0