Intervju.

Att Hammarby berör världen runt vet vi alla. Här kommer en kortare intervju av en kille från Wien som tyvärr inte ville få sitt namn publicerat på bloggen. Han är en av två medlemmar i Hammarby Ultras Wien och tidigare medlem i Ultras Rapid. Intervjuen är översatt från Engelska till Svenska.

Vilken var den första relationen du hade med Hammarby och dess supportrar?
Vad jag minns så kom jag i kontakt med Mikael Hällbom första gången 1997 då vi utbytte supportermaterial.

Vilken var din första match du såg på plats?
Det var 1998 när jag såg derbyt mot råttorna på Råsunda Stadion. Snyggt kaostifo med en massa flaggor och bengaler. Fantastiska supportrar och många väl spenderade timmar på Charles Dickens.

Hur jämför du Hammarbys supportrar med Ultras Rapids? Det är svårt för mig att jämföra de två scenerna eftersom jag inte är medlem i Ultras Rapid längre. Men det som är uppenbart för mig är att Hammarby Ultras kör en mer casual stil och att Ultras Rapid representerar den absoluta ledargruppen på Block West (Rapid Wiens klackläktare) medan Hammarbys läktare domineras av flera mindre grupper utan en strikt hierarki. Därför kan det vara lättare för Ultras Rapid att organisera stora koreografier och liknande.

Vilket är ditt bästa minne med Hammarby?
Mitt absolut bästa minne med Hammarby var derbyt mot gnaget i augusti 2008. Otroliga känslor efter upploppen mot polisen och den följande kvitteringen av Sleyman. Speciella hälsningar till Bonzo*!
/Hammarby Ultras Wien

*Namnet på hunden till medlemmen i HU som utförde intervjun.

Genrepet på Söderstadion samt elfsborg borta

På söndag får vi ett smakprov på den kommande säsongen.
En säsong där tifogruppen satsar stort!
Vi har köpt tyger för över 20.000:- och målar febrilt.
Just nu har vi fokus på matcherna mot Djurgården 20/4 och Göteborg 23/4.
Men, färgen börjar ta slut och även pengarna.
Och när det är 2 stormatcher inom loppet av 3 dagar så behöver vi allt stöd vi kan få.
Därför ber vi er nu att hjälpa oss på söndag, då vi kommer vara på plats för att samla pengar som vi kan investera i denna säsong.
Vi utlyser denna tifo 20:- samling, så vi, med er, kan göra den här säsongen unik i läktarsammanhang och stämning.

Det finns även möjlighet att betala in en summa med meddelandet "tifo" på Bara Bajares konto.
Kontonummer: PG 311535-9

Vi ses på söndag!
I skrivande stund har Bajen fans fyllt 7 bussar, Bara Bajare 3, Tyresö-Bajarna 1, Ultra Boys 1 buss. Det är alltså MINST 12 bussar som kommer rulla från Stockholm. För dom som fortfarande inte har bokat en bussplats går det fortfarande att göra det på tifo support, Lilla nygatan 9 i gamla stan! 
Det här kommer bli startskottet för en oförglömlig säsong och varenda pub, torg och gata kommer att vara grön-vit nere i borås! Den officiella samlingspubben är Brasseriet på Allégatan 21 mitt i borås. Biran kommer att kosta 32 kronor för dom törstiga Bajarna.Bussar klara till elfsborg borta

Som vi skrev tidigare så har Bara Bajare nu tagit fram buss till den allsvenska premiären. För endast 350 kronor får du åka tur och retur och kolla när Bajen totalt pulvriserar elfsborg både på planen och på läktaren.
Bokningar görs på Tifo Support, lilla nygatan 9 i gamla stan. Öppettiderna är 12-18 måndag till fredag samt 12-16 lördagar.
För mer info hänvisar vi till Bara Bajare 

Elfsborg borta

Nu är det äntligen helt klart, vi kommer att gå in på bortasektionen på premiären! Efter att elfsborg har tagit sitt förnuft till fånga så kommer dom att möta våra krav som inledde bojkotten. Dom kommer alltså att stå för kostnaderna för säkerheten för våran sektion.
Bara Bajare samt Bajen Fans kommer med största sannorlikhet att fixa bussar så håll utkik på hemsidorna!
Matchen kommer att spelas en LÖRDAG den 4/4, det är därför ett perfekt läge att köra en weekend i hålan.
Var med och ta över gator och torg, pubar och läktare och åk ner till borås!


Vi vill dock påminna folk om att även om striden är vunnen är inte kriget det. Vi kommer att förhandla med klubbarna inför varje bortamatch och dom som inte väljer att möta våra krav kommer att bojkottas.Har fått förfrågningar angående kontonummer för pengadonationer. Vi håller på att sätta upp ett konto och när det är klart och funkar kommer det upp på diverse hemsidor och forum.
Kontaktmailen är fortfarande hammarbyultras@gmail.com vid frågor, förslag eller funderingar

Tifotjugan!

Som alla vet närmar sig den Allsvenska säsongen sig med stormsteg. Hammarby har en tuff inledning med bland annat premiären på Söderstadion, hemmamatch mot göteborg samt derby i fjärde omgången mot djurgården. Det har redan planerats tifon till dom här matcherna, dock är vi ekonomiskt inte riktigt i hamn. Därför sätter vi igång kampanjen Tifotjugan. Det går helt enkelt ut på att vi uppmanar alla att skänka minst en tjuga under lördagens träningsmatcher på Stadshagen.

nytt för iår är att dom etablerade grupperna har inlett ett sammarbete där den tidigare prestigen mellan grupperna är släppt och där dom tifointresserade ur alla grupper har samlats för att ännu en gång ställa Hammarby längst fram när det kommer till läktararrangemang.

För frågor, förslag eller synpunkter så hänvisar vi till våran temporära mailadress: Hammarbyultras@gmail.com

Vi syns på lördag!


Bajens födelsedagsfest!

Nu på lördag den 7 mars är det dags för ännu en Bajenfest. För oss som var med förra året när 77an spelade i Bajen Fans lokalen minns vi magin han skapade när han fick hela publiken att sjunga med i hans låtar och jag kan nästan garantera att det blir en repris på det den här gången också.
För ynka 50 kronor (70 i dörren) får man även en lott där man kan vinna fina priser under kvällen.
Så se till att börja fira födelsedagen med dubbelmatcherna på Stadshagen med start klockan 12 för att senare på kvällen bege dig till Västberga för att fira det som har varit, det som är och det som komma skall!


Hammarby bandy

Trots den riktigt sura stortorsken i söndags är hoppet ännu inte slut. Hammarby bandy annordnar bussar till returmötet imorgon tisdag.Det är nu ditt stöd behövs

Hammarby är definitivt inte utslaget ur SM-slutspelet ännu. Det är nu vi verkligen behöver ditt stöd. Vi ordnar bussresa till Jernvallen på tisdag den 3/3. Priset är 200 kr och anmälan görs till Stefan Magnusson på tel 0708397060 eller e-post stefan.magnusson@hammarbybandy.se. Bussen avgår 14.30 från Zinken och vi hinner med ett pubbesök i Sandviken.


RSS 2.0