MUSIKEN ÄR DÖD!

I helgen fick vi bevittna något otroligt hemskt. Musiken som vi alla här älskar mördades under en fyra dagar lång våldsorgie. Eller?
Polismyndigheten i Kalmar län meddelade i en pressrelease under lördagen att Hultsfredsfestivalen i år har varit den lugnaste hittills. Vi i Hammarby Ultras tycker att det är jättebra att den lugnaste festivalen "bara" innehöll tre våldtäkter, ett våldtäktsförsök och ett tiotal våldsbrott. Att benämna det som lugnt är ett hån mot alla brottsoffer som har blivit utsatta. Säg till de stackars tjejerna som blev våldtagna att "Hey, festivalen var iallafall den lugnaste hittills!". Jag kan garantera att det inte kommer lappa ihop deras trasiga psyke efter det de har gått igenom.

Om det ens hade hänt en tredjedel av det här på ett Stockholmsderby på Söderstadion för att ta ett exempel hade det varit svarta rubriker, morgonsoffor, proffstyckare och förståsigpåare som unisont ylade om att fotbollen var död.
Nu väljer man istället att vara nöjd över att det "bara" är ett tiotal våldsbrott, närmare 40 narkotikabrott, tre våldtäkter, ett våldtäktsförsök och så vidare.
Det inte "fotbollsälskarna", som de så vackert kallar sig själva, nämner är att det som händer på ett fotbollsderby är långt ifrån lika hemskt som det som händer på Stureplan en lördagskväll eller en dag i Hultsfred.
Det är den snedvridna mediebevakningen som skrämmer bort Britta Svensson, inte "våldet, hatet och bengalerna" som faktiskt är en del av sporten och läktarkulturen.

När Igor sätter en stenhård glidtackling på någon bondläpp jublar alla av glädje. Men när en huligan sätter en stenhård högerkrok på någon annan huligan fasas vi av rädsla. Trots att det händer långt värre saker en simpel löningshelg.
Eftersom massmedia har sagt att det värsta som någonsin har hänt är att någon snubbe stormar planen (dock inte på landskamper, då är det fest!) så tror Svensson att det är just det värsta som finns.
Självklart sätter hon kaffet i vrångstrupen och stannar hemma när Simon Bank basunerar ut att fotbollen är död. Att snubben i fråga har gjort ett "brott" som för bara ett år sedan inte var värre än att gå mot röd gubbe glömmer tyvärr journalisterna att ha i åtanke.

Det vi aktiva supportrar efterlyser är en nyanserad debatt.
Självklart är det olyckligt att det blir bråk inne på arenan eller att någon barnfamilj ska känna sig osäker på Söderstadion. Men på samma sätt är det jävligt olyckligt att media väljer att måla upp en bild av Allsvenskan som inte existerar. I sin iver att öka profiten och sälja lösnummer offrar man all etik, moral, heder och sanning.

Vi vill avsluta den här texten med att önska våldtäktsoffren, killen som fick ett järnrör i ansiktet samt alla andra som blev misshandlade att dem ska krya på sig och förhoppningsvis inte får några bestående men. Vi vill framföra våra förhoppningar att Britta Svensson fortsätter våga lyssna på musik trots att den är död.Hammarby Ultras Stockholm


http://www.dn.se/kultur-noje/musik/lugnt-for-polisen-pa-hultsfred-1.910191
http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_3192155.svd

Kommentarer
Postat av: No one likes us. We don´t care.

Mycket bra skrivet. Mitt i prick.

2009-07-13 @ 13:40:50
Postat av: Der Erzengel

Detta är även en text jag tycker ni ska ge till Hammarby Fotboll så att även dom publicerar den. För det är ju trots allt dom som drabbas av att fotbollen dör i tid och otid i media.Bra skrivet.

2009-07-14 @ 12:48:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0