Häcken BK - Hammarby IF. 2-0


Då BaraBajare-bussen vart inställd till Sveriges baksida styrde vi i HU upp en minibuss ner. 9 tappra medlemmar samlades upp vid Söderstadion klockan 11 för vad som var tänkt som en gemensam nedfärd med Söderbröder. Dock hade flertalet av Söderbröders resenärer försovit sig vilket medförde att vi i HU åkte i förväg. Efter en snabb sväng förbi Bredäng för att hämta upp en biljett som en av medlemmarna hade glömt så kunde resan fortsätta mot göteborg.

Partystämningen infann sig som brukligt väldigt snabbt och i takt med att första Kiren passades runt började gnället om resans första pisspaus då det även togs tillfället i akt att införskaffa sig is till kylväskan.
Redan efter två-tre timmar flaggade en av resenärerna att han inte mådde så bra. Rätt förståligt då han minuterna innan hade blivit hetsad att bonka alldeles för mycket vin för sitt eget bästa. Ett snabbt stopp vid väggrenen och två spyor senare var vi tillbaks på vägen. Under resterande av nedresans pisspauser gjordes det allt från försök att ragga upp långtradarchaffisar till revirmarkering. Det ena med mindre lyckat resultat än den andra. Allt akompanjerat av samma skiva som gick på repeat hela vägen ner och hela vägen upp.

Cirka 10 mil utanför göteborg togs den sista pisspausen samt gruppbilden. Det här efter en resa präglad av felkörningar och vägbyggen. Att någon komunalgubbe klipper gräset brevid motorvägen mitt på dagen och stoppar all trafik är lika ofattbart som det låter. Att våran minibuss som rullade först kommer ner sist och först vid 18-tiden beskriver rätt bra hur nedresan såg ut.

Väl inne i göteborg uppstod det en viss förvirring vilken av alla Ullevi vi faktiskt skulle spela på och medans 2 ur gruppen var ute och letade parkeringsplats åkte resten av bussen till Ullevi och parkerade.
Medans dom 2 vilsna medlemmarna avnjöt White russian och öl på avenyn satt övriga HU tillsammans med UB och SB på en gräsplätt vid arenan och festade.
Väl inne på arenan visade dom tillresta Hammarbyarna vart skåpet ska stå. Med konstant sång och flaggviftning gjorde Bajarna sitt bästa för att lyfta fram sitt lag till tre poäng. Något som faktiskt såg ut som en möjlighet efter första halvleken men som inte vart mer än en dröm. Häcken sätter två snabba mål på övertid vilket sitter som ett knytnävsslag i magen på alla grönvita.
Efter lite dans på parkeringen utanför till TTA rullade minibussarna hemåt. Partystämningen var långt ifrån den samma som på vägen ner av förklariga skäl och trots att vin, gin och öl flödade i ett försök att glömma förlusten fortlöpte hemresan utan några vidare skandaler. En efter en knoppade medlemmarna av och vid halv4 tiden rullade vi äntligen in vid Söderstadion igen.

Resans utmärkelser går till den HU-medlem som smet från jobbet och tog en privatbil ner samt till dom Bajen Orphans grabbarna som snodde morsans bil och körde ner och tog bussen hem efter att ha blivit påkomna av morsan som ägde bilen. Det är kul att se hur långt folk går för att kunna se sitt kära Hammarby och vi uppmuntrar alla andra där ute att visa samma resintresse!


//A


Kommentarer
Postat av: Olle

Så jävla kungligt Orphans,

2009-08-10 @ 16:46:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0