Reserapport: Örgryte borta

Den 27:e juli var det dags för ännu en efterlängtad bortaresa - till Örgryte. Efter en rad sportsliga besvikelser så började det bli dags för en vändning, som vi dock tyvärr inte fick se. Men trots motgångarna så lyckades BB fylla en storbuss som rullade ner till baksidan.

Ett tiotal Hammarby Ultras samlades på förmiddagen under måndagen utanför Söderstadion för att plocka med sig flaggor och den nya bortabanderollen som kan skådas på gruppbilden nedan. Den ultrasfyllda Bara Bajare-bussen rullade från Gullmarsplan vid halv elva, och i vanlig ordning började festen och alkoholen flödade.På plats i Göteborg så hängde dom flesta yngre kvar utanför arenen i väntan på insläppet, medan dom äldre drog ut och gjorde stan timmarna innan matchstart. För dessa så uppstod en konfilkt med den ökända Göteborgspolisen i närheten av krogen, då en av bajarna blev avvisad från krogen på ett mer våldsamt sätt än vad som hade krävts. Den hela "ickehändelsen" blossades upp av polisen som valde att tolka situationen som "hotfull", trots att flera av bajarna på plats kan intyga att så var inte fallet från början, tills polisen gjorde en stor höna av en fjäder. Detta resulterade i att nästan 10 bajare tvingades spendera vistelsen i häktet, plus att ett flertal fick våldshot från konstaplar i stil med: "Vi ses efter matchen, då jävlar ska vi slåss en mot en".

Dom övriga i HU, som hade sluppit undan scenariot ovan, trampade in på arenan och höll fanan högt. Flaggor vevades i vanlig ordning konstant, och sången hölls igång i 90+ minuter. Trots detta så bedöms läktarinsatsen överlag som ganska medelmåttig - med Bajen-mått så klart. Men det är ju också oundvikligt att inte påverkas av dom sportsliga motgångarna, trots att det är i sådana här tider som vi måste göra vårt yttersta för att stötta vårt lag.

På hemvägen så stannade vi givetvis för att hämta upp våra inspärrade vänner. Dom tågade ut från grindarna, en för en, ledda av en snut på varsin sida. Utanför så började ytterligare jidder mot polisen, som för dagen var mer aggresiva än vanligt. Dom vägrade uppge offentliga uppgifter såsom bricknummer, och svarade våldsamt på vårat fotande och dokumenterande av händelserna. Dom följde oss även till Borås där vi stannade för att fylla våra magsäckar, och inte var dom trevliga där heller. Hot om att gripa oskyldiga bajare eskalerades till tjafs och resulterade i ännu mer pepparspray och övervåld.

Efter saker och ting lugnat sig återigen, och vi återfunnit försvunna vänner så började bussen rulla tillbaka till våran älskade huvudstad, där det bjöds på mer musik och fest.


A.C.A.B.
//E

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0