Äkta VS plast

Medans jk kör en muppig kampanj där dom fotar apor på sina hemmamatcher med affischer som dom inte ens sprider runt om på stan körde ett tiotal Bajare en affischrunda under tisdagskvällen. Över 500 affischer hade tryckts upp i smyg på en av grabbarnas jobb som spreds runt om på Södermalm.
Dom få vidriga djurgårdsaffischer som satt uppe revs självklart ur och ersattes med Hammarbyaffischer och det är pinsamt att se hur själslösa aporna faktiskt är. När man är så rotlösa att man inte ens har ett eget område att vända sig till med sina kampanjer måste man väll tränga sig in i Bajenland för att försöka snappa upp några vilsna difare.

Det här var i alla fall första aktionen men säkerligen inte sista inför derbyt och nedanför följer bilderna från gårdagskvällen.





























Kommentarer
Postat av: FORZA BAJEN

Mycket bra jobbat!!



"Man eller apa? Visa HJÄRTA på söndag!"

2009-08-06 @ 00:54:46
URL: http://www.hammarbykiv.se
Postat av: päo!

KROSSA DJURGÅRN!!

2009-08-06 @ 02:54:23
Postat av: Rainman

Riktigt snyggt! ;D

2009-08-06 @ 08:39:24
Postat av: c48

Härligt! Bra jobbat! Mer aktioner, Södermalm ska tveklöst tillhöra Bajen och få andranamn Bajenland!

2009-08-06 @ 08:59:52
Postat av: DFBESE

blire nå tifofix innan matchen, måste nli jävligt tight eftersom ajik spelar dagen innan och matchen börjar 1600 på söndagen

2009-08-06 @ 11:10:18
Postat av: hahaa

114 33 Mythbusters



Vi vandrar raskt vidare till del två i vårt försök att bena ut och knäcka de myter som omgärdar DIF. Den här myten är mycket populär bland Hammarbyare även om gnagarna också tar till den när det passar dem.



Djurgården har ingen lokalförankring



Ja så kan det låta när t.ex en Hammarbyare vill ta det här med identitetskris (se del 1) ett steg längre. Då Hammarby anser sig ha en mycket stark lokalförankring kring Södermalm måste det ju vara käpprätt åt helvete att DIF inte håller sig på Östermalm i deras mening.



Nu är det dock så att Djurgårdens IF inte är "förankrat" kring Östermalm utan vi finns runtom hela Stockholms Stad. Från fotbollen på Östermalm, hockeyn på Hovet, brottning i Vällingby etc etc. Att Hammarby känner sig hemma på Södermalm hindrar givetvis inte Djurgårdare från att bo och verka i området. Här någonstans har det brunnit rejält i många bajares huvuden, det verkar inte riktigt gå in att de inte "äger" Södermalm. Faktum är att i varje söderförort ni bajare vill claima så bor det en ansenlig mängd Djurgårdare, liksom i alla andra delar av storstockholm. Är det verkligen så svårt att förstå?



Vi återkommer ännu en gång till att många Hammarbyare uppenbarligen har oerhört svårt att föreställa sig hur någonting kan fungera annorlunda än dem själva. Vi som Djurgårdare förstår att ni tycker om er lokalförankring, men vi strävar inte efter att bli som er för det. Vi är nöjda i vetskapen om att det finns Djurgårdare över hela stan. Vi har pubsamlingar i city, på kungsholmen, på östermalm, på söder eller vid gullmars. Vi känner oss hemma överallt till skillnad från er. Stockholm är vår lokalförankring.



Ännu en gång har verkligheten hamnat i konflikt med Hammarbyarens livsåskådning. En verklighet som funnits betydligt längre än ultrasgrupperna och deras klistermärken men som bajaren fortfarande försöker blunda för. Att skitnödigt räkna antalet bilar på Söder med hammarbydekaler hjälper er inte, för vi ser hur många av dessa som har ett leksandsmärke precis bredvid.



Vi kommer inte rätta oss efter er usla och efterblivna retorik, ni kan inte sätta regler och agendor för oss att följa. Det blir inte så lite patetiskt när ni försöker ha monopol på hur supporterskap ska se ut. Vi genomskådar ert greppande av halmstrån, vi klär av era torftiga och fattiga argument. Myth busted.



NI KAN INTE RUBBA OSS!

2009-08-06 @ 13:04:24
Postat av: limpan

riktigt jävla bra gjort grabbar!!! mer och aggresivare marknadsföring av bajen derbyn likt den här även i framtiden.



forza bajen

2009-08-06 @ 17:57:02
Postat av: Stockholm tillhör oss!

Det cirkulerar en hel del myter om vårt kära DIF och vi på 11433.NET tänkte försöka förklara hur det ligger till i verkligheten. En del av myterna har uppstått genom okunskap och missförstånd. Andra av ren djävulskap och avund.



Dagens myt tillägnar vi Hammarby IF samt Helsingborgs IF.



Det är identitetslöst av DIF att ha både brittisk casualkultur och sydländsk ultraskultur



Den här myten är intressant av av två anledningar. Dels eftersom vi frågar oss vem som bestämmer vad som är identitetslöst och dels eftersom den bygger på okunskap och avund på samma gång.

Såhär ligger det i alla fall till. DIF har en supporterkultur som existerat i runda slängar 60 år. Från DIF Supporters Club som bildades 1947 till dagens Järnkaminerna, olika ultrasgrupper, ligistgäng och vårt eget 11433. Under den tiden har vår supporterkultur utvecklats succesivt och influenser från andra länder och kulturer har tagits allt eftersom. Från mitten av 1900-talets bortaresor med kostymklädda Djurgårdare till det vi har idag. Vi har inte anammat någon annan läktarkultur helt och hållet, det vore identitetslöst och ett hån emot vår historia.



När en Helsingborgare påstår att vi har identitetskris eftersom vi sjunger sånger med latinamerikanska influenser har de naturligtvis ingen aning om att det åtminstone på tidigt 90-tal sjöngs en hel del "olé" och "forza" på Djurgårdens läktare. Det är naturligtvis inte så lätt för dem att veta då de inte hade någon vidare klack på den tiden. Om man nu vill ge dem den äran idag ens med tanke på det icke-existerande bortaresandet och den sällan imponerande stämningen. Men när de nu är sisådär en armlängds avstånd ifrån att börja sjunga sina sånger på engelska för att visa hur stark deras identitet är så blir det givetvis förvirrade när DIF, vars supportrar tog casualkulturen till Sverige och som har många av de positiva attribut som engelska supportrar visar upp, även har sydländska inslag på läktarna. Det måste vara jobbigt att vi samtidigt smäller dem på fingrarna vad gäller det brittiska med råge. Vi har hundratals kunniga anglofiler på våra läktare, det har inte ni.



Det är inte ert fel Helsingborg, ni är färskingar. Nybörjarmisstag gör vi alla.



Nu till Hammarby. De vill hemskt gärna att vi ska dansa efter deras ultraspipa. De har nånslags handbok med regler som t.ex talar om var, när och hur man får stjäla andra supportrars banderoller och souvenirer utan att vedergällning får förekomma. Samtidigt har de trots att de hävdar sig vara den svenska supporterkulturens skapare knappt presterat ett tifo värt namnet på 10 år. När vi inte rättar oss efter deras evengelium kallas vi själ- och identitetslösa. Här handlar det om både okunskap och avund. Okunskap i och med att de inte förstår att vi har en supporterkultur som är tolerant och öppen för olika intressen och inriktningar. Vi skulle kunna kalla vår supporterkultur för dynamisk, men då tror gemene bajare att vi pratar om en vattenpöl vid ett vägarbete. Så vi lämnar det därhän. Sen kommer vi till avunden.



Det måste vara jobbigt för dem att se att Djurgårdsfamiljen lever i harmoni. Från ligister till tifokillar, från casualgranar till julgranar. Unga och gamla. De flesta kommer överrens. Ni kallar era internbox för kultur, bra så, vi ska inte döma er. Men vi är inte avundsjuka, det kan vi lova. Vi gillar hur vi är.



Vi kommer inte börja dansa efter er pipa bajen, det ligger inte i vårt intresse att sänka oss till er nivå. Istället kör vi på vår stil och vi kommer inte låta er stå i vår väg. Vi kommer aldrig komma överrens, det är dags för er att acceptera det. Och kom ihåg, det är inte oss det är fel på, det är fel på er.

2009-08-06 @ 18:14:59
URL: http://www.jarnkaminerna.se
Postat av: Kattguld

Det var väldigt trevligt att gå till jobbet imorse när jag fick se alla affischer.



Bra jobbat. Forza!

2009-08-07 @ 17:18:58
Postat av: Jesper

Till djurgårdaren: "hahaa"



Du säger att det är en myt att ni inte har någon lokalförankring, men samtidigt påstår du att ni inte har det och att bajare är i identitetskris eftersom vi säger så.



Stockholm kan inte vara en lokalförankring eftersom det inte är lokalt, Stockholm är ett väldigt stort område och kan inte på något sätt vara lokalt.

Alltså har du fel när du säger att ni visst har en lokalförankring, "Stockholm är vår lokalförankring.".



Den här gången hade du fel.

2009-08-08 @ 03:36:44
Postat av: Henrich Gullmerheim

Fyfan vad jag älskar er HU!

Så jävla aktiva ni är!



Keep up the good work!

2009-08-13 @ 11:17:30
URL: http://www.playahead.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0